Handige websites

school
 • Sense over seksuele gezondheid.

Sense is de organisatie voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wilt anoniem terecht met vragen over soa, zwangerschap, anticonceptie, relaties en seksualiteit.  Sense helpt jongeren door middel van gesprekken, eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek, behandeladviezen, recepten of een doorverwijzing naar een specialist. Net wat in jouw situatie nodig is. Kijk op de website waar je Sense kunt vinden en hoe je contact kan opnemen. www.sense.info

____________________________________________________________

 • Sevendays.nl met nieuws voor jongeren.

Ben jij op zoek naar leuke nieuwtjes? Sevendays heeft nieuws speciaal voor jongeren. Met nieuws uit binnen-en buitenland en informatie over zaken die jongeren aangaan, zoals school, maar ook uitgaan, film, tv en social media. 

____________________________________________________________

 • Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) met informatie over verslaving.

VNN biedt informatie, voorlichting, advies en hulpverlening rondom verslaving, of het nu gaat om alcohol, drugs, roken of gokken. Je kan o.a. online een test doen om jouw middelengebruik in kaart te brengen. Ook kun je anoniem chatten met een medewerker en je vraag stellen en er zijn diverse cursussen. Bekijk de website.

____________________________________________________________

 • Survivalkid voor jongeren die in hun familie te maken hebben met psychische en/of verslavingsproblemen.

Survivalkid is bedoeld als steuntje in de rug voor jongeren die een vader, moeder, broer of zus hebben met psychische en/of verslavingsproblemen. De website is gemaakt door Indigo en GGZ Drenthe.

____________________________________________________________

 • Pestweb biedt informatie over wat te doen bij pesten.

Op deze site vind je informatie over pesten; bijvoorbeeld wat pesten is en wat het verschil is tussen plagen en pesten. Kinderen en jongeren kunnen er anoniem hun vragen stellen en hun verhaal kwijt. Via chat, mail of telefoon wordt hulp geboden aan kinderen en jongeren die gepest worden.

____________________________________________________________

 • Grip op je dip voor jongeren die niet zo lekker in hun vel zitten.

Soms voel je je wat somber, heb je geen zin om dingen te ondernemen en heb je negatieve gedachten. Dit gaat soms vanzelf weer over, maar niet altijd. Grip op je dip is een website voor jongeren die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten of soms net even iets teveel hebben meegemaakt. Jongeren die de grip op zichzelf kwijt zijn.

____________________________________________________________

 • Troost voor tranen waar jongeren vertellen over verlies en rouw.

Troost voor Tranen is het online portaal over verlies en rouw, leven en dood. Van en voor jongeren uit verschillende culturen. Op deze website vertellen jongeren, geestelijk verzorgers, overige experts en bekende - en minder bekende Nederlanders hun verhaal over verlies, liefde, dromen, spiritualiteit en geloof. Op de website staan verhalen, gedichten, foto’s, filmpjes, tips en columns waarmee mensen hun ervaringen en advies met jou delen. Je kan zelf ook dingen toevoegen. 

____________________________________________________________

 • Kinderen van gescheiden ouders

Deze site is gemaakt door een kind van gescheiden ouders, voor kinderen van gescheiden ouders. Je vindt er informatie en er is een forum waar je kan praten met andere kinderen en jongeren die in dezelfde situatie zitten. Bekijk hier de website.

____________________________________________________________

 • Stichting achter de regenboog voor kinderen en jongeren bij overlijden van een dierbare. 

Deze stichting ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare. Op de website vind je een forum en informatie voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. 
Naast de informatie op de website, kun je ook bellen voor informatie en advies. In verschillende regio’s worden activiteiten georganiseerd voor (lotgenoten) contact tussen kinderen en jongeren die ook een dierbare hebben verloren.  De stichting richt zich in de eerste plaats op kinderen van 6 tot 18 jaar. 

____________________________________________________________

 • Brainwiki voor jongeren met psychische problemen.

Brainwiki is een flitsende en interactieve website die is bedoeld voor jongeren met psychische problemen én hun omgeving. Op de site kun je informatie vinden over onder meer ADHD, depressie, autisme of een eetstoornis. Op een duidelijke manier wordt uitgelegd wat de diverse psychische aandoeningen betekenen. Verder zijn op de site ervaringsverhalen te lezen van jongeren zelf, kun je er informatie vinden voor een spreekbeurt en zijn er diverse filmpjes te zien. De site is ontwikkeld door het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

____________________________________________________________

 • Nationale Stagebank voor stagevacatures.

Op de site van De Nationale Stagebank krijg je direct toegang tot alle actuele beschikbare stagevacatures in Nederland. De site heeft een ruim aanbod aan stages op MBO, HBO en WO niveau. Je kan op de site gebruik maken van de zoekfunctie en stages selecteren op regio, plaatsen, functiegroep, aantal uren etc. De Nationale Stagebank werkt geheel zonder winstoogmerk of commerciële insteek. Dit houdt in dat stagezoekenden kosteloos gebruik kunnen maken van de dienst. Ook aan organisaties die stagevacatures willen plaatsen worden er geen kosten in rekening gebracht      

Hulp nodig of vragen?