Vrijwilligers geslaagd voor training!

Home start

De eerste groep vrijwilligers van het programma Home-Start hebben de voorbereidende training in Assen succesvol afgerond en zijn nu klaar om gezinnen te gaan bezoeken.  

De gemeentes Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld zijn in maart dit jaar gestart met het programma Home-Start. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers – op basis van hun eigen opvoedervaring - ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van gezinnen vergroten en hun sociale relaties versterken.

Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn. Wilt u meer informatie over het aanmelden als gezin of als vrijwilliger? Neem dan contact op met de Home-Start Coördinator.

Voor de gemeente  Aa en Hunze is dit: Inge Jongsma, via 06 – 51190395 of home-startnoorddrenthe@icare.nl. Uitgebreide informatie over Home-Start is te vinden op www.home-start.nl

Hulp nodig of vragen?